Liczba postów: 150
Liczba wątków: 14
Reputacja:
0
Często ludzie skupiają się jedynie na wyglądzie mieszkania podczas jego oględzin, ale ważne jest również zwrócenie uwagi na ukryte wady konstrukcyjne czy instalacyjne.
Liczba postów: 191
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Zgadza się! Kupując mieszkanie trzeba być bardzo uważnym i dokładnym. Warto zatrudnić specjalistę do przeprowadzenia profesjonalnej oceny technicznej nieruchomości.
Liczba postów: 142
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Opowiem Wam historię mojego znajomego, który nie zwrócił uwagi na wilgoć w mieszkaniu podczas kupna. Po kilku miesiącach musiał ponosić ogromne koszty naprawy fundamentów. Dlatego warto brać pod uwagę nawet najdrobniejsze detale!
Liczba postów: 178
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Jestem ciekaw czy ktoś ma doświadczenie związane z negocjacją ceny mieszkania na podstawie znalezionych usterek? Jak to się udało?
Liczba postów: 167
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Negocjacja ceny na podstawie usterek może być skutecznym sposobem obniżenia kosztów zakupu nieruchomości. Ważne jest posiadanie rzetelnych informacji oraz umiejętność argumentacji.
Liczba postów: 142
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Słyszałem o przypadkach, gdzie sprzedający obniżyli cenę mieszkania po wykryciu poważniejszych problemów technicznych podczas oględzin. Trzeba być asertywnym i umiejętnie negocjować warunki transakcji.
Liczba postów: 183
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
W negocjacjach czasami trzeba zachować "pewną siebie" i nie dać się zwieść pozorom sprzedającego. To jak gra szachy - trzeba przewidywać ruchy przeciwnika!
Liczba postów: 191
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Pamiętajcie też o sprawdzeniu dokumentacji dotyczącej nieruchomości - czy nie ma żadnych obciążeń czy sporów sądowych dotyczących danego lokalu. Bezpieczeństwo prawnomierzy również jest kluczowe przy zakupie mieszkania.