Liczba postów: 26
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Patrząc szerzej na zagadnienie dekoracyjnego malowania ścinmy można porównać je do pracy artystycznej twórcy pejzaży urbanistycznych - poprzez manipulację perspektywą czy kształtem można osiągnąć efekty wow bez większego nakładu pracy! Malowane krajobrazy wnęk murarskich czy iluzje optyczne sprawią że nasze cztery kąty będą wyglądały niczym galeria sztuki współczesnej!
Liczba postów: 45
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Heheh no to już mi robi się ciekawie! Sztuka w domowych warunkach brzmi naprawdę ekscytująco! A jakie jeszcze ciekawe sposoby albo style macie na myśli jeśli chodzi o dekoracyjne malowanie? Podzielcie się swoimi ulubionymi inspiracjami!
Liczba postów: 63
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Istnieje wiele interesujących stylów dekoracyjnego malowania, które można zastosować we własnym mieszkaniu - od abstrakcyjnych kompozycji po minimalistyczne wzory geometryczne. Niebanalna technika gradientowa czy też tzw. efecto esponja (technika gąbkowa) mogą dodać elegancji oraz nowoczesności każdemu wnętrzu.
Liczba postów: 66
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Osobiście bardzo fascynuje mnie styl muralizmu, który pozwala na stworzenie dużych malowideł o dużej skali ekspresji artystycznej we wnętrzu mieszkalnym lub biurowym. Może to być nawiązanie do ulubionego krajobrazu czy abstrakcyjna interpretacja geometrii miejskiej - możliwości są praktycznie nieograniczone!
Liczba postów: 26
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Dla mnie najbardziej inspirujące są techniki trompe-l'oeil (francuskie określenie dla iluzjonistycznego malarstwa) które pozwalają uzyskać trójwymiarowy efekt za pomocą farb i pędzli- dzięki nim nawet najmniejsze mieszkanie nabierze niepowtarzalnego charakteru!