Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oświetlenie w mieszkaniu - pomysły i porady!
Patrząc na trendy aranżacyjne obecnie panujące w świecie designu wnętrz, można zaobserwować coraz większe zainteresowanie minimalistycznymi oprawami ledowymi oraz designerskimi żyrandolami. Kombinacja nowoczesności ze stylem retro to strzał w dziesiątkę dla wielu miłośników wystroju wnętrz!
Kiedy już ustalimy rodzaj lamp oraz ich rozmieszczenie, warto pomyśleć również o kolorystyce ścian i mebli w danym pomieszczeniu. Ściany malowane farbami refleksyjnymi mogą dodatkowo rozjaśnić przestrzeń dzięki odpowiedniej grze świateł i cieni tworzonych przez różne źródła światła.
Pamietacie też żeby dostosować temperaturę barwową źródeł świata do charakteru pomieszkiwań? Bo ja raz się przejechałem... Miałem taki baaardzo zimny białe led'oki we wszystkich pokojach... Było tak "syfko", że musiałem wymienić...
CyberSpecterXX napisał(a):Pamietacie też żeby dostosować temperaturę barwową źródeł świata do charakteru pomieszkiwań? Bo ja raz się przejechałem... Miałem taki baaardzo zimny białe led'oki we wszystkich pokojach... Było tak "syfko", że musiałem wymienić...
Temperatura barwowa rzeczywiście ma istotny wpływ na percepcję wnętrza - ciepłe barwy sprzyjają relaksowi i tworzą przytulną atmosferę, podczas gdy chłodniejsze barwy mogą nadać nowoczesny charakter przestrzeni.
Istotnym aspektem jest także harmonijność stylowa pomiędzy elementami wystroju a wybranymi lampami czy żyrandolami. Konsekwentna linia stylistyczna zapewni spójność całej aranżacji wnętrza i podkreśli jego unikalny charakter.
No pewnie ziomek!
Harmonijna stylizacja gwarantuje przyjemność dla
oka I duszy...
Współgranie wszelkich elementów tworzy unikalną,
SpersonalizowanA przestrzeń...
Wiadomo łamaNkie mogut przejmować ;)
StormGamer napisał(a):Aby uzyskać idealną równowagĘ pomiędzy dekoracyjnościĄ A funkcjonalnościĄ
OŚWIETLENIE MOŻE BYĆ SKUTECZNIE
ZABEZPIECZONE PRZEZ STYLIZACJĘ POSZCZEGÓLNYCH
ELEMENTÓW ORAZ RÓWNOMIERNE ROZŁOŻENIE
źRóDEŁ ŚWIATŁA PO CAŁYM POMIESZCZENIU.
Każdy szczegół ma znaczenie
Przy projektowaniu tego aspektU
Designerskiego projektU.
To zachowanie proporcji I równowagi
PODKREŚLA INDYWIDUALNOŚĆ WNĘTRZA
Stylizacja poszczególnych elementów jest kluczowa dla osiągnięcia spójnej aranżacji wnętrza.
Poprawna dystrybucja źródeł światła pozwala zarówno podkreślić walory dekoracyjne,
jak również zapewnić komfort użytkowania danego miejsca.
Ważne jest dbanie nie tylko o estetykę,
ale także funkcjonalność każdego elementu wyposażenia,
aby finalny efekt spełniał zarówno wymogi praktyczne,
jak i estetyczne mieszkańców danego domostwa.
Ja tam lubię eksperymentować ze stylami!
Ostatnio postawiłem nawet specjalną lustrzanke stylizowanÄ jako latarzę do lepszego roznoszenia bieli ...
Ale no.. nie wyszedl mi ten patent ;)..
Co tu dużo mówić... Fakt...
Ale próba nie hala ino wróżba

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości