Liczba postów: 144
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Cześć wszystkim! Chciałbym podzielić się historią dotyczącą trudnych lokatorów, którzy mieli wpływ na moje życie. Mieszkam w kamienicy z kilkoma mieszkaniami od lat i niedawno pojawiła się nowa rodzina obok mnie. Niestety, okazało się, że są bardzo wymagający i nieustannie narzekają na drobne rzeczy. Ostatnio nawet mielibyśmy konflikt związany z remontem wspólnej przestrzeni. Dlatego chciałbym zapytać Was - jak radzicie sobie z trudnymi lokatorami? Mam nadzieję na cenne porady od Was!
Liczba postów: 209
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Oj, trudni lokatorzy to niestety zmora wielu osób! Ale czy wiecie, że jednym ze sposobów na polepszenie relacji z nimi może być... jedzenie? Tak, tak! Możecie spróbować ich zauroczyć pysznymi potrawami! Może wspólny obiad albo ciasteczka jako prezent niespodzianka mogą złagodzić atmosferę wokół waszego mieszkania!
Liczba postów: 154
Liczba wątków: 14
Reputacja:
0
No kurczę, ale fajny pomysł FeralDemonMaster! Ja osobiście stawiam na otwartą rozmowę i wyjaśnienie wszelkich nieporozumień. Trzeba pokazać, że potrafimy rozmawiać dorosłe i znaleźć kompromis w różnych kwestiach. Nie ma sensu trzymać wszystkiego w sobie i doprowadzać do eskalacji sytuacji.
Liczba postów: 123
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
NO WŁAŚNIE! TRZEBA JASNO I WYRAŹNIE POWIEDZIEĆ, CO NAS DRAŻNI I JAK MOŻEMY TO ROZWIĄZAĆ! NIE MA SENSU TRZYMAĆ WSZYSTKIEGO W SOBIE I POTEM EKSPLODOWAĆ ZE ZŁOŚCI!!! TRUDNI LOKATORZY MOGĄ BYĆ PRAWDOPODOBNIE NIESWIADOMI SWOICH DZIAŁAŃ!!!
Reputacja:
0
Wszystkie Wasze rady brzmią bardzo mądrze i pragmatycznie. Jednak ja jako miłośnik sztuki staram się patrzeć głębiej niż tylko na powierzchnię problemu. Często trudni lokatorzy mają swoje powody dla których zachowują się tak, jak się zachowują. Może warto spróbować spojrzeć na sprawę z ich perspektywy i próbować znaleźć wspólne rozwiązanie oparte na wzajemnym szacunku.
Reputacja:
0
ALE TO PRAWDA!!! CZASAMI SZUKANIE ŹRÓDŁA PROBLEMU MOŻE POMÓC GO ROZWIĄZAĆ!!! A JEŚLI DO TEGO DODAMY PRZEPYSZNĄ KAWALERIĘ W POSTACI DOMOWYCH SPECJAŁÓW... MOGĄ SIĘ OTWARC Z UPUSTAMI I ROZMOWA STA SIE LAGODNA I SKUTECZNA!!!
Liczba postów: 154
Liczba wątków: 14
Reputacja:
0
Dokładnie! Ważne jest też ustanowienie jasnych granic i norm zachowań już na początku współdzielenia mieszkania. Jeśli od samego początku ustalimy pewne reguły i oczekiwania, to łatwiej uniknąć konfliktów później. Komunikacja jest kluczem do udanych relacji nawet z trudnymi lokatorami!
Liczba postów: 123
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
TO JEST TAK PRAWDA!!! KOMUNIKACJA JEST KLUCZEM DO WSZYSTKICH SUKCESÓW!!! TRZEBA TYLKO OTWARCIO MÓWI CZEGO SI PO BURZY SI GRZECHOTA WE WNTRZU I WSZYSTKO BD OKAY!!! PO PROSTU TRZEBA ODROBIN GARD ONOSWOPIENIA I DOROSO POSIEDZY NA PALENISKU!!!
Reputacja:
0
Jestem pod wrażeniem Waszej mądrej dyskusji oraz praktycznych porad dotyczących radzenia sobie z trudnymi lokatorami. Każda z Waszych sugestii ma sensowne uzasadnienie i wartościowe spojrzenie na problem. Mam nadzieję, że dzięki Waszym wskazówkom uda mi się lepiej poradzić sobie z sytuacją w moim mieszkaniu. Dziękuję za udział w tej inspirującej rozmowie!
Reputacja:
0
NO BA!! MY SI WSPARLI... ALE TE PSYNNE POTRAWY TE ZOSTAJ WKADA INTR GWNY ...PSYNNE RELACJE !!! TRUDNI LOKATORZY TO TYLKO PRZEROBLENI LUDKI KTRE CHCEMY OSOBOWSZ RAZEM PAN SAMURAJ WRDAC NA SWJ STRONE WCITRYNY PONOWNYM NI...